Min dag

Allmänt / Permalink / 0
Hej på er!
Idag så har jag jobbat hela dagen. Jag var utomhus hela dagen i solen... Ni som bor i stockholm vet att det var ganska varmt idag. Det var så kul och det var ett jättebra initiativ. Jag var alltså där med gymnastikföreningen som jag jobbar för på en aktivitetsdag typ för allmänheten där barn kan komma och prova på sporter och aktiviteter. Om det är något jag har lärt mig under tiden jag jobbat som tränare är hur viktigt det är att barn rör på sig. Det är verkligen så viktigt att man inspirerar barn till att hitta någon typ av rörelse de tycker är kul för de gynnar så mycket från det både nu och i framtiden. Även om de kanske inte gillar gymnastik så kanske det är något annat de gillar. Det funkar ju inte att tvinga sitt barn att träna gymnastik. Det märks så tydligt på mindre barn om de är där för att de vill eller för att föräldrarna vill. 
 
Efter jobbet så drog jag och tränade. Jag blev verkligen helt utpumpad efteråt. Jag tror typ inte att jag orkar gå en meter någonstans. Men det är ganska skönt för då känner jag att jag verkligen är värd att ta det lungt och chilla. Jag måste inte gå iväg, jag kan helt enkelt bara ligga och kolla netflix. Imorrn är det samma sak igen. Funderar på att typ gå och lägga mig nu haha. Tror nästan jag gör det. Godnatt på er!
 

Köp mål

Allmänt, stil / Permalink / 0
Hej på er! Jag har satt ett nytt personligt mål och det är att 60 procent av alla kläder jag köper ska vara från second hand. Jag hade ju kunnat sy om mina gamla kläder men det har kan jag inte och jag har inte tiden nog för att lära mig. Så second hand får duga för mig. Jag håller nämligen på att få panik på hur vi förstör vår värld. Så jag funderade på vad det sämsta som jag gör för miljön och jag kom fram till att det är min höga konsumtion av kläder och sådant. Jag måste skärpa mig. Verkligen. Så här har ni en kjol jag köpte på rea och som jag även hade på mig under pride!
 

Skillnaden mellan Pansexuell och Bisexuell

Allmänt / Permalink / 1
Hej på er! Det var ju pride nyligen och därför så har det varit ganska mycket inlägg på socialamedier om pride. Det jag har reagerat på är hur människor missförstår vad ordet bisexuell betyder. Ja man kan ju tolka det lite som man vill men det är ofta icke hbtq som antar saker. Bi betyder ju två. Det uppkom på grund av tvåkönsnormativet. Ursprungligen innebar det ju därför: Gillar både tjejer och killar. 
 
Idag så vet vi ju att kön inte är svart eller vitt, man kan identifiera sig som otroligt många kön som är varken eller, eller både och. Dessutom så finns ju intersex vilket är biologiskt. Därför så tycker många att bisexuell kanske inte är en korrekt benämning idag. Därför så uppkom begreppet pansexuell vilket innebär att man inte är inresserad av kön. Könet spelar ingen roll. Man brukar säga att pansexuella blir kära i personen inte i könet.  Många tror då att bi och pansexuallitet är samma sak. Men NEJ det är det inte.

Bi betyder fortfarande två, vilket betyder att personer som är bi är atraherade av två kön, kan vara tjej, kille eller av de ickebinära könen. Pan betyder fortfarande alla. Jag identifierar mig själv som pansexuell och för mig känns det lika konstigt att bara gilla ett kön som att bara gilla männsikor med bara blåa ögon. Det känns nästan lite som samma sak för mig. Det jag menar är att man kanske inte kan förstå något man inte vet någonting om men att man iallfall kan försöka. Har ni några funderingar kring Pride eller HBTQ så kan ni kommentera nedan så kan jag försöka svara på det!
Till top