Skillnaden mellan Pansexuell och Bisexuell

Allmänt / Permalink / 1
Hej på er! Det var ju pride nyligen och därför så har det varit ganska mycket inlägg på socialamedier om pride. Det jag har reagerat på är hur människor missförstår vad ordet bisexuell betyder. Ja man kan ju tolka det lite som man vill men det är ofta icke hbtq som antar saker. Bi betyder ju två. Det uppkom på grund av tvåkönsnormativet. Ursprungligen innebar det ju därför: Gillar både tjejer och killar. 
 
Idag så vet vi ju att kön inte är svart eller vitt, man kan identifiera sig som otroligt många kön som är varken eller, eller både och. Dessutom så finns ju intersex vilket är biologiskt. Därför så tycker många att bisexuell kanske inte är en korrekt benämning idag. Därför så uppkom begreppet pansexuell vilket innebär att man inte är inresserad av kön. Könet spelar ingen roll. Man brukar säga att pansexuella blir kära i personen inte i könet.  Många tror då att bi och pansexuallitet är samma sak. Men NEJ det är det inte.

Bi betyder fortfarande två, vilket betyder att personer som är bi är atraherade av två kön, kan vara tjej, kille eller av de ickebinära könen. Pan betyder fortfarande alla. Jag identifierar mig själv som pansexuell och för mig känns det lika konstigt att bara gilla ett kön som att bara gilla männsikor med bara blåa ögon. Det känns nästan lite som samma sak för mig. Det jag menar är att man kanske inte kan förstå något man inte vet någonting om men att man iallfall kan försöka. Har ni några funderingar kring Pride eller HBTQ så kan ni kommentera nedan så kan jag försöka svara på det!
#1 - - Angelica Wåhlin:

Så viktigt inlägg!

Till top