5 dystopiska böcker

Allmänt / Permalink / 1
Hej! Utlovade ju ett inlägg om boktips och jag har ju läst så mycket böcker så jag tänker att jag delar upp det lite i olika typer av genrer för jag har ju läst lite av allt även om mina favoritkategorier är dystopier och fantasy. Älskar att läsa om något som inte är mitt vanliga liv (även om jag läser sådana böcker också. Har ni några boktips så kommentera gärna nedan, jag är alltid på jakt efter nya böcker att läsa!
\n
 
\n
ATHENA av Marta Söderberg:
\n
Det är en av mina absoluta favoriter och den är välskriven och en spännande handling. Den har två huvudkaraktärer och handlar om att de är ``meningslösa´´ för sammhället och en dag kidnappas de och hamnar på ett millitärläger i princip där de måste klara prövningar osv. Har dock inte kommit en uppföljare vad jag vet men det känns ju som att den behöver en uppföljare. Känns lite som en Utopisk triologi ungefär. Får se om det kanske dyker upp i framtiden. Jag hoppas verkligen det. Det var dock ett tag sen jag läste den så kan inte berätta exakt vad jag gillade mest med den men det är ju en av mina favoriter så behövde ha med den.
\n
 
\n
FJÄRILARNAS STAD av Ingrid Remvall:
\n
Handlar om ett samhälle där i princip de rika lever inne i staden medans de fattiga i princip är slavar utanför staden och de får inte ta sig in i staden. Sedan tar hon sig in i staden för en dag och träffar då en kille som heter Fenix. Där efter löser mysterier upp sig och ja ni kanske fattar att det är lite en kärlekshistoria. 
\n
 
\n
ODINSBARN av Siri Pettersen
\n
En ganska annorlunda bok som utspelar sig typ i ett parallelt universum. Alla har t.ex. svansar men inte hon. Hon är därför utsatt och jagad och den handlar framför allt att förändra och första samhället och överlevnad. Beskrev den inte så bra nu men den är extremt bra och är en triologi så det är tre bra böcker att läsa. Man vill verkligen läsa vidare och få reda på vad som ska hände näst.
\n
 
\n
DEN UTVALDA av Loise Lowry
\n
Den här har ni säkert sätt filmen som heter ``the giver´´. Den handlar iallfall om ett samhälle där man tagit bort känslor, färg och minnen för att uppnå det perfekta samhället. Den enda som har tillgång till det är den utvalda som då har den viktigaste uppgiften i samhället. Här så blir man tilldelad ett jobb och boken handlar då om Jonas som får det som jobb. Boken handlar främst om hans ``utbildning´´. Den får en verkligen att tänka på vad är det egentligen värt för att få ett perfekt samhälle. För samtidigt som de har bra liv så har de ju tagit bort så mycket av det som man gillar med livet. Utan sorg har man ingen glädje heller. Det handlar ju om kontraster. Bra bok iallfall.
\n
 
\n
DEN FÖRFLYTTADE av Hanna Christenson
\n
Denna läste jag för några veckor sedan. Den handlar om ett samhälle där man lever i princip som en fånge på en anläggning och man får inte växa upp hos sina föräldrar eller så. Dock så inser ju inte de att de är fångar eftersom de är allt de känner till. De är får ju vara där inne för att vara säkra, eller? Sen så kommer det en förflyttad till inläggningen som får henne att ifrågasätta samhället hon lever i. 
\n
Jag hade lite svårt för den i början. Kändes som ännu en i mängden men den blir bara bättre så det är bara att stå ut. Den är värd det!
\n
 
\n
Hoppas ni fick några tips på böcker som ni inte läst. Som sagt har ni några andra tips på dystopier så kan ni kommentera de här nedan!\n
\n

#1 - - Mösstanten:

Alltid kul när en bloggare skriver om böcker. Har inte läst någon av dem du nämner utan mest klassiker som 1984 och Kallocain.

Till top