Ångest

Allmänt / Permalink / 0
Hallå på er!
Som ni ser i rubriken så har jag ångest just nu. Eller en del är ju oro för som man har lärt sig i psykologin så är det inte ångest om man vet orsaken. Tänker ändå kalla det ångest för jag tycker det är skillnad mellan oro och ångest även om min lärare säger att det är samma känsla. Jag har iallfall prestationsångest just nu. Jag blir så stressad över skolan och jag vet att jag måste prestera på en viss nivå för utbildningen jag kanske vill gå och jag blir bara så stressad. Det handlar ju inte längre bara om att jag vill ha bra betyg utan att jag behöver bra betyg. Jag vet inte det känns bara som att det är kaos och att jag inte vet vad jag ska göra med allt. 
 
Jag var på jättebra humör imorse och har varit den senaste tiden så nu när jag bara fick den här ångesten. Jag vet inte det kändes bara som ett plötsligt knytnävslag i magen. Jag vet att jag är stressad över skolan men det är något mer jag vet bara inte vad. Jag kan få ångestkänslor och de är av någon anledning men jag kan bara inte sätta fingret på varför. Jag såg på en sorglig serie innan men det är inte som att det skulle ge mig ångest. Jag tror att jag bara behöver göra ingenting och andas en stund. Bara låta min ångest komma ut. Jag vet inte hur det fungerar för andra men för mig är det som att allt jobbigt som händer byggs upp och sedan kommer det vid samma tillfälle. Bara något litet som får bägaren att rinna över om ni förstår. Jag kan ha varit jätteglad och allt när någon sagt något som sårar mig och jag antar att jag omedvetet blir sårad och sen kommer det vid samma tillfälle. Jag vet dock inte om det nu är bäst att jag ska sätta på något sorgligt så jag får gråta eller vad man ska säga eller om jag ska sätta på något roligt så jag blir glad. 
 
Det käns bara som att jag drömmer just nu. Ni vet den där overklighetskänslan man får ibland så känns det nu. Jag brukar inte direkt blogga om saker som det här men jag är en skrivande person och jag vill bara få ur mig allting. Som att jag utreder mina tankar själv genom att skriva. Ni borde prova det någon gång det är väldigt skönt. Jag har en dagbok men det tar för lång tid. När jag skriver på datorn hinner jag nästan skriva lika fort som jag tänker (nästan) så det känns mer som att tänka i textform än om jag skriver för hand. Så det här inlägget är kanske mer för mig själv än för er. Jag hoppas iallfall att ni har en fin dag <3 Känner mig redan lite bättre
Till top