Boktips: Fandom

Allmänt / Permalink / 0
Hej!
Jag läser ju mycket när jag har tid och har alltid älskat att läsa så jag tänkte att jag kanske borde börja tipsa er om jag hittar någon bok jag tycker om. Så jag tänkte börja med den näst senaste boken jag läste som heter Fandom och är skriven av Anna Day. Den är dystopisk vilket är min favorittyper av böcker (hunger games och divergent är exempel på dystopier.) 
 
Den handlar om att en tjej och hennes kompisar som är besatta av en bok. De har sätt på filmen och läst boken en miljon gånger. De är till och med utklädda till karaktärerna på ett event när det plötsligt händer någon form av olycka och när de vaknar så är de i historien. Plötsligt är det deras ansvar att se till att alla händelser i boken händer. De ska få fram en revolt annars kan de inte komma hem. Det är en så interessant historia. Jag som älskar att skriva brukar ibland tänka ``varför kom jag inte på den idén själv´´ och detta är ett bra exempel på det. Jag har aldrig läst en liknande bok och jag måste säga att den är så välskriven också. Hon använder sig av ett så spännande språk när hon skriver och det är hela tiden ``mysterier´´ som man får tänka på under bokens gång. Sen liksom alltid så skulle jag ha föredragit ett litet annorlunda slut men det är fortfarande en sjukt bra bok. 
 
Så gillar ni dystopiska böcker överlag så tycker jag definitivt att ni borde prova att läsa den. Den fick mig att tänka mycket. Jag visste knappt hur jag ville att historien skulle gå. Så om jag ska ge ett betyg så skulle jag kanske säga en 3,5/ 5. Tycker det där med att ge poäng är lite svårt eftersom att det beror verkligen på vilken skala man själv utgår ifrån. Som i sjukvården när de frågar hur ont något gör på en skala 1-10. Min femma är kanske någon annans 10 och vice versa. Men på min skala är boken nog en 3,5 och då har jag läst ganska många dystopiska böcker.
Till top