Internationella kvinnodagen

Allmänt / feminism, feminist, internationella kvinnodagen / Permalink / 1
Idag är det internationella kvinnodagen. Jag vet aldrig hur jag ska behandla den här dagen. Vad är det egentligen man ska förväntas göra? Känns inte som att det finns ett svar. Just precis nu när jag satte mig och skulle skriva på det här inlägget så öppnade jag min instagram och det första jag såg var en video på Ulf Kristerson som sa att han inte kallar sig feminist. Jag anser att om man inte kallar sig feminist så tror man inte och engagerar sig inte för jämställdhet. De som påstår då att det finns en konstig laddning kring ordet är ute och cyklar. Ja det finns säkert konstiga feminister som vill slakta alla män. Men för det första så handlar ju feminismen inte bara om kvinnor jämnställdshetskamp. Den handlar även om att jobba bort könsnormer som att killar inte får gråta och att de ska vara matcho. Så att inte kalla sig feminist tycker jag lite är som att sätta upp hinder ivägen för sig själv. 
 
Jag trodde att me too skulle få människor att fatta. Speciellt så män att fatta. Nej tydligen finns det idioter till män som Ulf Kristerson som inte bryr sig. Jag lyssnade på en podcast ( kommer inte ihåg vilken det var) när poddaren sa att inte kalla sig feminsit är som att ta politiskt självmord i Sverige. Speciellt är det det som han gör nu. Jag hopps att alla kvinnor och personer som hade tänkt rösta på moderaterna tänker till lite extra. Vill ni att ett parti ska styra som uppenbarligen inte bryr sig ett skit?
 
Sorgligt nog så slutar det ju inte ens där. Det är så många som verkligen inte förstår. Jag har träffat personer som säger de sjukaste saker. Som att kvinnor inte engagerar sig på jobbet och att det är därför man tjänar sämre och massa annat. Jag blir så frustrerad. Jag är så trött på att behöva förklara feminsism och vad det verkligen står för. Förklara varför kvinnor faktiskst blir diskriminerade i många situationer. Även när jag förklarat och kommit med logiska argument så kommer de tillbaka efter 5 minuter och säger samma dumma sak. Så säg inte grattis. Jag vill inte höra ett grattis. Vad ska jag ha ett grattis över. Grattis du har inte samma möjligheter som en man? Nej tack. Säg grattis när det faktiskt är jämnställt. Tills dess. Våga kalla dig feminist och gör något faktiskt för jämnställdhetskampen.
 
#1 - - Netti Starby:

Jättebra skrivet! Kramis

Svar: tack så mycket <3
Fanny Birath

Till top