Från Italien

Allmänt / Permalink / 0
Som ni märker så kommer dessa bilder inte från Sverige utan de var tagna under resan i italien. Nämligen under den första semesterveckan när vi var i torro dell'orso i salento (området precis vid klacken) det är ett så mysigt område med mycket småbyar/ städer. där vi bodde fanns även typ den finaste stranden och vattnet var helt genomskinligt och så fint. salento är liksom det mest söderut man kommer på fastlandet och det är i princip bara italienska turister men det är så jag vill ha det också.
jag åker inte på semester för att höra andra svenskar. dessutom så brhöver man inte kunna italienska för även om de inte kan engelska så går det i princip alltid att göra sig förstådd ändå. granne till torro dell'orso ligger san foca och det är så fint. stranden är knaske inte riktigt lika fint men området är så fint och de har så många fina och mysiga resturanger. vi åkte dit och åt middag och satt med ansiktet mot vattnet och såg solnedgången med en så god pizza. vill tillbaka bara jag tänker på det!
En sak som är lite rolig är att man ofta i italien behöver ha badmössa  i poolen. Det är kanske lite annorlunda på ställen för turister men har varit så på många ställen jag varit på. Det ser ju lite skojigt ut och jag måste säga att jag inte passar i badmössa alls haha. unvek att kika i all form av speglar/ kameror nät jag hade den på mig haha
Ett bra tips så här långt söderut är att ha bil. vi körde ju vår bil ner hit men annars går det säkert att hyra. Det är nämligen hyffsat långt mellab vissa platser (om man vill se mer än bara stranden) för skulle nog säga att det inte existerar någon kollektivtrafik. de flesta hotell i området har egna bussar de kör sina gäster i men det gör ju en lite begränsad också. 
jag älskar iallafall salento och tycker att det är så fint och rekomenderar verkligen att åka dit. ett problem för mig är att jag inte äter seafood och det är mycket sånt i södra men det finns så mycket gott ändå och det går i princip alltid att lösa!


Till top