Varför jag behövde lämna tillbaka min foreo Luna 3- besviken

Allmänt, produkttest, skönhet / foreo, luna / Permalink / 0
Hej på er!
Jag lovade ju att jag skulle göra en utvärdering av min foreo luna 3 men sen så har jag ju inte återkommit (förens nu). Jag köpte den för ca 1800 kr på åhléns. Tror att jag köpte den med någon medlemsrabatt så den blev lite billigare! För er som inte vet så kopplar man foreon till deras app och där finns de flesta av funktionerna.
 
Jag hade först problem med att ansluta produkten till appen men efter det så fick jag det att funka och jag älskade verkligen produkten till en början.  Programmen jag provade var bra och själva rengöringen som var det jag använde mest var så bra. Huden känns också galet len och härlig efter användning och det kändes lite som att få en daglig ansiktsmassage! Men redan typ direkt när jag skulle börja prova de olika programmen så gick det inte att starta vissa av programmen vilket jag tyckte var konstigt men jag tänkte att det var för att den hade dåligt batteri så laddade men utan resultat.
 
Under tiden så hade jag även problem varje dag med att ansluta till appen oftast funkade det efter några minuter av stök och försök men ibland fungerade den inte alls. Jag skrev till deras support i appen och den tjejen jag skrev med sa att jag skulle prova att radera och intallera appen igen. Jag provade det men det fungerade inte. Därför skrev jag till chatten igen och skrev med en annan supergullig tjej som inte riktigt visste hur hon skulle lösa problemet så hon sa att jag är så ledsen att detta har hänt dig och vi ska självklart lösa det! Jag vidarebefodrar vår chatt i ett mail till den svenska kundtjänsten så kommer dom hjälpa dig! Så det gjorde hon och jag fick ett mail som visade att hon hade skickat chatten till kundtjänst. I skrivandets stund mer än två månader efter att det skickades till kundtjänst så har jag fortfarande inte fått svar från dom...
 
Jag gick iallafall tillbaka till åhléns och reklamerade min foreo. De var jättetrevliga på åhléns och jag kunde ju visa att produkten faktiskt inte fungerade så det var inga problem. Nu till det intressanta det blev ett återköp... fick alltså ingen ny produkt tillbaka antagligen för att de visste att samma sak antagligen skulle hända igen. Jag har läst lite på nätet och det är inte bara jag som har problem med detta. Jag tänkte att måste inte någon influenser som haft sammarbeten med dem märkt att det är problem? Jag kom iallafall fram till att det måste vara appen för android som inte fungerar... Jag blev otroligt besviken då detta var en produkt jag verkligen ville ha och som jag tyckte det var värt att lägga dom pengarna på men jag kan inte köpa den eftersom den bara fungerar bra för iphone! Förstår inte hur man som företag bara kan bry sig om att en app ska fungera felfritt för halva marknaden. 
 
Jag kan ju inte säga att alla med android kommer uppleva samma sak då alla buggar kanske inte är något som påverkar alla men det är ju ett spel att köpa produkten utan att veta om den faktiskt fungerar. 
Till top