Vad jag underhållit mig med hemma

listor, veckans tips / lista, tips, underhållning / Permalink / 0
hej! Som ni vet har jag spenderat senaste tiden hemma eftersom jag varit förkyld och haft förkylningsastma. Tänkte att det är säkert fler än jag som spenderat all sin senaste tid hemma så tänkte koka ihop ett inlägg med vad jag underhållit mig med hemma för att kanske ge er lite inspiration till vad ni kan göra.
 
1. Har bakat massa skumma dadelbollar. Jag vet inte varför jag fått för mig det men har velat få i mig lite ``nyttigare snacks´´ på senaste (eller kan iallafall inbilla mig att det är nyttigare) så har gjort dadelbollar. Det är klart det inte är lika gott som annat men är inte så dumt. Jag har typ använt det här (länk) receptet men jag tog bort chasewnötterna och ersatte med mer mandlar ist för hade inga hemma. Jag la dessutom till proteinpulver (nästan en dl) för att iallafall få dom lite ``nyttigare´´. Jag använde whey 80 med chokladsmak. Det är bara att blanda i lite mer kaffe om det behövs tills det har en bra konsistens. 
 
 
2. Har börjat kolla på andra säsongen av Altered Carbon. Såg första säsongen när den kom ut och den var ju så grymt bra. Andra säsongen är inte riktigt lika bra (kan också vara på att jag inte gillar när man byter huvurollsinnehavare) men den är ändå väldigt bra. Jag har snart betat mig av hela säsongen så får väl återkomma om vad jag tyckte när jag faktiskt sett hela.
 
3.Lyssnat på ljudbok. Jag började se på His Darkest Materials på HBO men insåg ju efter en stund att men vänta det här är ju guldkompassen. Jag har bara sett den gamla filmen så har inte läst böckerna så därför så lyssnar jag på den nu innan jag ser klart på säsong 1. Första boken heter klassiskt ``guldkompassen´´ och är skriven av Phillip Pullman. Jag ville egentligen lyssna på den på engelska men den fanns tyvärr inte så har lyssnat på den på svenska. 
 
 
 
4. Jag har suttit och spelat lite minecraft. Gillar verkligen att då och då spela det. Få inga idéer om att jag ska vara värsta gamern nu för det är jag inte. Spelar verkligen bara minecraft och det är inte direkt regelbundet. Hade en period när jag spelade det i höstas men sen har jag glömt bort den men nu kom jag igång igen. Det roliga när man varit borta ett tag är dom nya uppdateringarna som är ganska roliga att utforska. Inget jättedrastiskt som hänt sen sist men ändå roligt. Tycker dom faktiskt är ganska bra på att konstant uppdatera och utveckla spelet för att alltid hålla det roligt.
 
5. Deklarerat och sökt utbildning till hösten. Båda har precis öppnat och kom ihåg att göra det i god tid. Speciellt deklarationen (om man vill ha sina pengar innan juni det vill säga) 
 
6. Gjort rent alla mina sminkborstar och beutyblenders. Jag skäms nästan för hur länge sen det var som jag gjorde rent dom och det märktes typ. Det tog ju ganska lång tid att få bort allt smink. Jag måste verkligen typ köpa en desifiserings spay eller vad den nu är som man kan ha emellan tvättarna och bara köra på en handduk. Jag vet att det är bättre att faktiskt tvätta dom men herregud jag orkar faktiskt inte. Allt annat tar så lång tid och känner att jag inte orkar. Lite oftare ska jag nog börja tvätta dom.
 
7. Rensat mitt rum. Jag rensar ganska ofta men det är nog för att jag har ganska mycket saker och har lite svårt att göra mig av med sakerna så även om jag inte lägger till så mycket så kan jag iallafall få bort lite till varje gång. Eftersom jag efter ett tag kanske känner att det känns lättare att slänga saken. Jag har dessutom gått igenom hela min sminklåda och eftersom jag gjort uttrymme i några låder i min byrå (eftesom jag rensat så mycket) så bestämmde jag mig för att ta allt smink jag inte använder regelbundet/ ofta och flytta dit eftersom lådan vid skrivbordet alltid är så full annars.Har till exempel tagit alla paletter förutom två och flytat bort dom . Känns så mycket lättare att sminka sig då.
 
 
8. Jag beställer alltid saker varje månad. Ibland kan det vara som förra månaden då jag beställe rena konsumtionsgrejer men oftast kan det vara lite vettigare saker. Jag skulle säga att jag en gång i månaden antingen beställer något från apotea (hudvård, tillbehör osv) eller från gymgrossisten. Jag är lite av en hamsterköpare året om så har ingenting med den senaste perioden att göra hahah utan jag känner alltid att jag kan lika gärna köpa flera flaskor ansiktsvatten medan jag ändå håller på. Eller som när jag köpte en miljon kilo proteinpulver. Ni fattar. Så nu beställde jag massa proteinbars och energidrickor från gymgrossisten eftersom det är något jag ändå behöver. Kommer antagligen inte ta slut på det på en månad utan ska förhoppningsvis räcka ett tag. Tanken är att jag ska ta en energidricka hemifrån (billigare) än att köpa en på vägen till gymmet ca tre gånger i veckan. Samma sak med barsen. Jag vet att man generellt käkar mer när det ändå är hemma men det är iallafall tanken att jag ska spara pengar på detta hahah. Vi får se hur det går... 
 
Där hade ni iallfall 8 saker som jag gjort hemma när jag har varit sjuk. Jag hoppas ni kanske hittar någon inspiration i någon av dom så hörs vi snart. <3
Till top